Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-16 15:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/norska-staten-falld-for-konsdiskriminering-i-usa/

Ekonomi

Norska staten fälld för könsdiskriminering i USA

President John F Kennedy signerar den 10 juni 1963 den federala lag, Equal pay act, som stadgar att löneskillnad grundad på könstillhörighet är förbjuden. Lagen ligger till grund för delstaten Minnesotas lag med samma innehåll. Med vid ceremonin var representanter för kvinnoförbundet American Association of University Women. Längst bak ses även vicepresident Lyndon B Johnson.
President John F Kennedy signerar den 10 juni 1963 den federala lag, Equal pay act, som stadgar att löneskillnad grundad på könstillhörighet är förbjuden. Lagen ligger till grund för delstaten Minnesotas lag med samma innehåll. Med vid ceremonin var representanter för kvinnoförbundet American Association of University Women. Längst bak ses även vicepresident Lyndon B Johnson. Foto: Abbie Rowe / Wikimedia Commons

En domstol i USA-delstaten Minnesota har funnit norska staten skyldig till lönerelaterad könsdiskriminering av en kvinna tidigare anställd på norska konsulatet i Minneapolis. Kvinnan har tilldömts ett skadestånd på drygt 270.000 dollar, motsvarande 2,11 miljoner svenska kronor.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in