Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-22 18:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/nu-kan-du-radera-meddelanden-i-facebook-messenger/

Ekonomi

Nu kan du radera meddelanden i Facebook Messenger

Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB/TT

Nu kan du ångra meddelanden som du skickat via Facebook Messenger. En ny funktion i appen gör det möjligt att ta bort ett meddelande, både för avsändaren och den som meddelandet skickats till.

Agnes Laurell
Rätta artikel

På tisdagen lanserade Facebook Messenger, den app där användarna kan skicka meddelandet direkt tillvarandra, en efterlängtad funktion för alla som någon gång skrivit något de ångrat.

Den nya funktionen gör det möjligt för en avsändare att ta bort ett meddelande som den skickat, både för sig själv och för meddelandets mottagare. Dock finns det en tidsgräns på tio minuter, efter det går det inte längre att ångra meddelandet, skriver Facebook

Att det skulle bli möjligt att radera meddelanden som skickats blev känt redan våren 2018. Det efter att det avslöjats att Facebook-grundaren Mark Zuckerberg har kunnat radera meddelanden på samma sätt i flera år, något som upprörde många användare att de inte kunde göra.

Möjligheten att radera skickade meddelanden ska fungera från och med tisdag för de senaste versionerna av appen på operativsystemen IOS och Android.

För dem som har tillgång till den senaste versionen går det att ta bort ett meddelande genom att markera det och välja ”radera för alla”. Då kommer meddelandet tas bort för alla som är med i konversationen och i stället visas en text om att meddelandet har raderats.

Läs mer:

Studie: Att lämna Facebook kan göra dig lyckligare

Facebook och Twitter stänger ner tusentals ”manipulerande” konton

Så påverkar ditt strömmande klimatet