Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Nu kan du skatta med Swish

Betala skatten med Swish.
Betala skatten med Swish. Foto: isabell Höjman/TT

Har du skatt kvar att betala in? Nu slipper du att sitta och trassla med bankgiro. Skatteverket har nämligen infört Swishbetalning, skriver myndigheten på sin hemsida.

Risken för fel blir mindre, det går snabbare och är enkelt, enligt Skatteverket, som tror att många kommer att uppskatta tjänsten.

”Många har angett att de vill betala med Swish, när vi har ställt frågor om framtida betalningslösningar”, säger Kennet Mattsson, tillförordnad sektionschef på Skatteverket, i ett pressmeddelande.

Men har du stora belopp att skatta blir det svårare. 15.000 kronor per dygn är maxbeloppet som går att betala in eftersom Swish har satt den gränsen.

”Vid större betalning av till exempel kvarskatt så går det att dela upp betalningen i flera under en period eller som tidigare betala via bankgiro”, säger Kennet Mattsson.

Än så länge är det bara privatpersoner som kan använda tjänsten.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.