Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-20 04:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/nu-planeras-arbetslivet-efter-pandemin-distansjobb-pa-deltid-pa-flera-stora-arbetsplatser/

EKONOMI

Nu planeras arbetslivet efter pandemin – distansjobb på deltid på flera stora arbetsplatser

En effekt av pandemin kan bli ett arbetsliv där det är standard att dela arbetstiden mellan hemmet och kontoret. Det tror flera av de stora arbetsgivarna som nu planerar för en sådan modell.
En effekt av pandemin kan bli ett arbetsliv där det är standard att dela arbetstiden mellan hemmet och kontoret. Det tror flera av de stora arbetsgivarna som nu planerar för en sådan modell. Foto: Isabell Höjman/TT

Distansarbetet det senaste året kommer att påverka arbetslivet även när coronapandemin är över. Många arbetsgivare brottas nu med frågan om hur och var arbetet ska utföras efter sommaren. Flera stora arbetsgivare planerar en modell där tiden delas mellan arbetsplatsen och hemmet.

– Vi kommer ha ett schema som anger vilka dagar du arbetar hemifrån respektive på kontoret, säger Christina Appelgren på Tetra pak i Lund.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.