Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-03 20:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/nu-planeras-arbetslivet-efter-pandemin-distansjobb-pa-deltid-pa-flera-stora-arbetsplatser/

EKONOMI

Nu planeras arbetslivet efter pandemin – distansjobb på deltid på flera stora arbetsplatser

En effekt av pandemin kan bli ett arbetsliv där det är standard att dela arbetstiden mellan hemmet och kontoret. Det tror flera av de stora arbetsgivarna som nu planerar för en sådan modell.
En effekt av pandemin kan bli ett arbetsliv där det är standard att dela arbetstiden mellan hemmet och kontoret. Det tror flera av de stora arbetsgivarna som nu planerar för en sådan modell. Foto: Isabell Höjman/TT

Distansarbetet det senaste året kommer att påverka arbetslivet även när coronapandemin är över. Många arbetsgivare brottas nu med frågan om hur och var arbetet ska utföras efter sommaren. Flera stora arbetsgivare planerar en modell där tiden delas mellan arbetsplatsen och hemmet.

– Vi kommer ha ett schema som anger vilka dagar du arbetar hemifrån respektive på kontoret, säger Christina Appelgren på Tetra pak i Lund.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in