Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Ny chef för Stockholmsbörsen

Lauri Rosendahl blir ny vd för Stockholmsbörsen. Han efterträder Magnus Billing som blir ny vd för pensionsbolaget Alecta. Rosendahl har jobbat inom Nasdaq, som äger de nordiska börserna, sedan 2009 och är vd för Helsingforsbörsen.

– Jag är glad för denna möjlighet. Genom Nasdaqs nordiska börser möjliggör vi att sparare blir investerare och att bolag kan få nytt kapital, och på så sätt skapas nya jobb och ekonomisk tillväxt. Det är kärnan i vad vi gör, och jag är stolt över att nu få fortsätta leda den utvecklingen, säger Lauri Rosendahl.

– Lauri har bidragit till Nasdaqs starka position i Norden, och ansvarat för några av Nasdaqs viktigaste initiativ i regionen under de senaste sju åren, bland annat inom clearing samt inom aktie- och derivathandel. Han har också varit en drivande kraft i Nasdaqs hållbarhetsarbete, som blir allt viktigare i vår dagliga verksamhet, säger Hans-Ole Jochumsen, chef för global handel på Nasdaq.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.