Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 05:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/ny-effektivare-arbetsloshetsforsakring-presenteras/

EKONOMI

Så föreslås nya a-kassan bli: ”Kommer underlätta för alla”

27 min. Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark höll pressträff med anledning av överlämnandet av utredningen om en ny arbetslöshetsförsäkring för fler, grundad på inkomster.

Under tisdagen presenterades ett nytt förslag på hur fler ska få tillgång till a-kassan. I framtiden är tanken att den inkomst som rapporteras in av arbetsgivare varje månad kommer ligga till grund för ersättningen.

– Det gör det enklare för människor med otrygga anställningar, flera arbetsgivare eller jobb i gigekonomin, säger utredaren Maria Hemström Hemmingsson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.