Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-05 02:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/ny-fattigdom-vaxer-fram-i-europa/

EKONOMI

Ny fattigdom växer fram i Europa

Det amerikanska begreppet ”Working yet poor” kan översättas på svenska till arbetande fattiga. I Sverige finns det fyra riskgrupper.
Det amerikanska begreppet ”Working yet poor” kan översättas på svenska till arbetande fattiga. I Sverige finns det fyra riskgrupper. Foto: Foto: TT, DN.

En social trend växer fram i Europa – människor arbetar, men lever trots det i riskzonen för fattigdom. Nu blir fenomenet ett stort forskningsprojekt inom EU.

– Under coronakrisen blir det även tydligt att det är dessa personer som först förlorar sina jobb, säger forskaren Ann-Christine Hartzén.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till september!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.