Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-28 01:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/ny-hojning-av-bensinpriset-2/

EKONOMI

Ny höjning av bensinpriset

Bensinpriset fortsätter stiga.
Bensinpriset fortsätter stiga. Foto: Andreas Hillergren/TT

På fredagen höjer ledande drivmedelskedjor bensinpriset med 55 öre per liter.

TT Text

Under veckan har bensinpriset gått upp och ner, men dagens höjning innebär att priset totalt gått upp med 95 öre under veckan.

Dieselpriset sänks på fredagen med 20 öre litern, efter att ha höjts med 30 öre på torsdagen. Dieselpriset har under veckan som helhet backat med 35 öre litern.

Bensinen kostar nu 21:48 kronor litern vid bemannade stationer och diesel 23:61 kronor.

Läs mer ekonominyheter här.

Ämnen i artikeln

Bensinpriset
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt