Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Ny lyxbil skapar tusen jobb

Foto: Alamy

Biltillverkaren Bentley ska utveckla en ny SUV. Plats för tillverkning blir i engelska Crewe och innebär tusen nya jobb.

Bilar som Range Rover ska få ytterligare konkurrens. Bentleys nya lyxbil, en SUV (Sports utility vehicle), ska utvecklas i engelska staden Crewe som har en lång historia av biltillverkning sedan 40-talet.

Nästan 8 miljarder kronor investeras i högkvarteret i Crewe trots att det från början var tänkt att bilen skulle tillverkas i Slovakien. Men Bentleys ägare, Volkswagen, kom överens med den brittiska regeringen. Premiärministern David Cameron var glad över beskedet:

– Jag är glad över att Bentley ska tillverka sitt nya fordon här, inte bara att det skapar tusen nya jobb, men också säkerställer desto fler, och dessutom ökar utbildningsmöjligheterna för lärlingar, sade han till BBC.

Den nya bilen ska vara klar 2016. Det blir Bentleys fjärde modell tillsammans med Flying Spur, Continental GT och Mulsanne.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.