Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-17 09:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/ny-studie-kvinnliga-chefer-mer-utsatta-for-sextrakasserier/

Jobb & karriär

Ny studie: Kvinnliga chefer mer utsatta för sextrakasserier

Bilden är en illustrationsbild.
Bilden är en illustrationsbild. Foto: Tinnakorn Jorruang/Shutterstock

Att klättra uppåt i karriären skyddar inte kvinnor från sexuella trakasserier på arbetsplatsen. I själva verket är risken för att utsättas större som mellanchef, visar en ny studie. 

Sexuella trakasserier har länge varit ett aktuellt ämne för forskning och är en av sex former av diskriminering som täcks av diskrimineringslagen. 

Sett över en tjugoårsperiod har antalet kvinnliga chefer fördubblats i Sverige, enligt en rapport från Svenskt näringsliv 2019. Chefsrollen medför ett ökat inflytande över arbetsplatsen. Men det utgör inget hinder för att utsättas för sexuella trakasserier, om du är kvinna och chef. 

– I dag finns det en bild av att det är de svaga på arbetsmarknaden som är mest utsatta. Till exempel kvinnor på osäkra, tillfälliga anställningsavtal. Resultatet förvånade mig väldigt mycket, säger Olle Folke, forskare på Institutet för social forskning, vid Stockholms universitet.

Olle Folke är även lektor på Statsvetenskapliga Institutionen på Uppsala Universitet.
Olle Folke är även lektor på Statsvetenskapliga Institutionen på Uppsala Universitet. Foto: Karl Gabor

Tillsammans med kollegan Johanna Rickne har han undersökt förhållandena i Sverige, Japan och USA, med hjälp av forskare från de andra länderna. Resultatet visar att kvinnliga mellanchefer har en ökad utsatthet för sexuella trakasserier med mellan 30 och 100 procent, i jämförelse med kvinnor i underordnade eller högre yrkesroller.

Framför allt är det mellanchefer, som ansvarar över manliga kollegor, som löper störst risk. Till exempel kvinnliga enhetschefer eller projektledare. En förklaring kan vara att de utsätts av både underordnade och högre chefer. 

– Ju högre upp i toppen desto färre medarbetare som kan trakassera dig. Men utsattheten försvinner aldrig helt och hållet i många av fallen, säger Olle Folke.

Sexuella trakasserier kan även vara en form av kränkande särbehandling, enligt arbetsmiljölagstiftningen. I begreppet inkluderas allt från gester, kommentarer eller krav på sexuella tjänster. 

2019 kom det in preliminärt 47 anmälningar om sexuella trakasserier i arbetslivet till Diskrimineringsombudsmannen (DO). I jämförelse med året innan är det en ökning med elva anmälningar. 

Forskningen är baserad på analyser av tiotusentals enkätsvar. I Sverige har 23.994 kvinnor och deras svar studerats, från perioden 1999 till 2007. Sedan dess har bland annat uppropet #metoo ägt rum. 

En annan utmaning är att de sexuella trakasserierna är självskattade. Dessutom skiljer sig exempelvis den japanska kulturen från attityderna i Sverige, enligt Olle Folke.

– Troligtvis är utsattheten större i Japan, eftersom landet har en omfattande mansdominans. Det strider även emot normerna att klaga för mycket på sin arbetsplats, säger han.

Bilden är en illustrationsbild.
Bilden är en illustrationsbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

När japanska kvinnor protesterade mot trakasserierna tolkades det som ett tecken på att de var dåliga chefer, enligt studien. Konsekvensen blev att vissa höll tyst och satsade på att klättra uppåt i karriären. 

– Vi vill inte dra för stora växlar, men sannolikheten är stor att det ser ut ungefär likadant i Sverige. Många som blir sexuellt trakasserade upplever att de blir straffade om de berättar det, säger Olle Folke. 

Det gäller även kvinnor som inte jobbar som chefer, tillägger han. 

Konsekvenserna av sextrakasserier är många. En tidigare studie visar att sjukskrivningen ökar bland utsatta. En amerikansk studie pekar på att drabbade kvinnor i högre utsträckning lider av ångest, depression eller missbruksproblematik.

– Om du blir utsatt är risken stor att du mår sämre. Konsekvensen kan då bli att kvinnor lämnar sina jobb, vilket ökar segregationen på arbetsplatserna, säger Olle Folke. 

Nu vill forskarna gå till botten med vad arbetsgivare kan göra åt problemet. Vilka åtgärder ger en önskad effekt? 

– Sexuella trakasserier ökar kostnaden för kvinnors karriärer. Det gäller att hitta sätt att hantera problemet, säger Olle Folke.