Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-22 10:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/ny-studie-pappor-i-privat-sektor-har-svarare-att-ta-ut-foraldraledighet/

Ekonomi

Ny studie: Pappor i privat sektor har svårare att ta ut föräldraledighet

Få män som jobbar i privat sektor känner att de kan ta ut föräldraledighet. Foto: Isabell Höjman/TT

Färre pappor i den privata jämfört med den offentliga sektorn tar ut föräldraledighet. En av anledningarna är att de inte vill orsaka problem för de arbetskamrater som täcker upp, visar en ny studie vid Göteborgs Universitet. 

– Det är tyvärr ofta en del av företagskulturen, säger Philip Hwang som lett studien.

Rätta artikel

Generösa lagar om föräldraledighet är inte tillräckligt för att få till ett jämlikt och delat föräldraskap. För trots att Sverige är det land i Europa som har mest generösa regler vad gäller rätt till betalad föräldraledighet tar svenska pappor ut mindre än en tredjedel av de dagar som mammor tar ut.

– Att inte prata om det här eller ha någon plan när en anställd vill gå på föräldraledighet verkar sitta i väggarna. Det har blivit lite bättre sen vi tittade på det för några år sen men det är fortfarande mycket snack och liten verkstad, säger Philip Hwang, professor i psykologi som genomfört studierna tillsammans med Linda Haas, professor i sociologi vid Indiana University, USA.

Sedan 1993 har de genomfört en rad studier som fokuserar på pappaledighet och jämställt föräldraskap. I den nya studien har man genomfört enkät- och djupintervjuer med 56 män på fem stora svenska företag. Anledningen till att man valt just den kategorin är för att 80 procent av Sveriges arbetsföra män jobbar inom privat sektor. De tar också ut mindre föräldraledighet än män i offentlig sektor.

– Utgångspunkten är att det här påverkar jämställdheten. Den bild vi får är att de här företagen nästan utan undantag lutar sig mot den lag som finns, det vill säga låter arbetstagaren ta ut den lagstadgade föräldraledigheten på tre månader, men uppmuntrar inte på något sätt arbetsgivare att ta ut mer.

Läs mer: Mycket vab och föräldraledigt gör det svårare att bli chef 

Studien visar också att den här kulturen har sin grund i antagandet om att den ”ideale anställde” prioriterar sitt arbete framför familj och barn. Detta påverkade också hur de som deltog i studien kände kring sina möjligheter att ta ledigt, exempelvis om det skulle påverka deras möjlighet att avancera inom företaget.

– Annan forskning visar att om män skulle ta ut mer föräldraledighet så skulle det leda till att de tar mer ansvar för hem och barn, vilket i sin tur skulle bidra till ett mer jämställt samhälle. Att kvinnor kommer vara borta från jobbet för att ta hand om barn tas tvärtemot för givet. 

Philip Hwang menar att arbetsplatser behöver skapa strukturer som gör det möjligt för föräldern att vara borta genom att kunna erbjuda individuella och flexibla lösningar där man till exempel skulle göra en del jobb hemifrån.

– Men även när man kollar på de fackliga organisationerna verkar det inte vara en prioriterad fråga. När man frågar fackorganisationerna är många öppna med att det inte är särskilt viktigt, trots att föräldrar slår knut på sig själva för att få det att gå ihop. Och trots att vi vet att mår man bra privat fungerar man bättre på jobbet. 

Läs mer: 20 år kvar till jämställd föräldraledighet