Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 17:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/ny-teknik-kan-losa-kris-i-aldrevarden/

EKONOMI

Ny teknik kan lösa kris i äldrevården

Specialistsjuksköterskan Kerstin Eriksson talar med hjärtläkaren Manuel Gonzalez via Ipaden. Från och med nu i mars ska en läkare från Malaga vara med och ”gå ronden” på ett korttidsboende i Skellefteå.
Specialistsjuksköterskan Kerstin Eriksson talar med hjärtläkaren Manuel Gonzalez via Ipaden. Från och med nu i mars ska en läkare från Malaga vara med och ”gå ronden” på ett korttidsboende i Skellefteå. Foto: Josefine Stenersen

Digital teknik är underutnyttjad i den svenska äldreomsorgen. En förändring kräver bättre bredband över hela landet, bättre kompetens i kommunerna – och en rad omskrivna lagar. Det framgår av en ny statlig utredning.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.