Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Ny toppnotering för bitcoin

Bitcoinmedaljer.
Bitcoinmedaljer. Foto: Karem Bleier/AFP/TT

Kryptovalutan bitcoin har åter nått en ny rekordnivå, 12 205 dollar per bitcoin.

Efter en historisk toppnotering i onsdags förra veckan åkte valutan berg och dal-bana och en dryg femtedel av värdet raderades ut på 24 timmar. Nu har den alltså nått nya höjder på handelsplatsen Bitstamp.

Kryptovalutan skapades 2009. Många bedömare har efter den gigantiska värdestegringen från omkring 1 000 dollar per bitcoin vid årsskiftet varnat för att det handlar om en finansiell bubbla, med prisnivåer som saknar koppling till reella värden.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.