Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Jan-Olof Jacke ny vd för Svenskt Näringsliv

01:51. Ung företagsamhet är en hjärtefråga för Astrachefen Carl-Olof Jacke som blir ny vd för Svenskt Näringsliv. Han tar över efter Carola Lemne som nu hoppar av jobbet.

Arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringsliv presenterade på en presskonferens vid lunchtid Jan-Olof Jacke som ny vd för paraplyorganisationen.

– Vi hade styrelsemöte här i dag på morgonen och en glad och enhällig styrelse ställde sig bakom och valde Jan-Olof till vd, säger Svenskt Näringslivs ordförande Fredrik Persson.

Jan-Olof Jacke, som har varit vd för Astra Zeneca i Sverige i drygt fem år, sitter i dag i Svenskt Näringslivs styrelse.

– Jag ser otroligt mycket fram emot det här uppdraget. Det var ett lätt beslut att tacka ja, men det var ett svårt beslut att lämna något man levt och andats med i 19 år, säger Jan-Olof Jacke.

Uppsägningstiden på Astra Zeneca är sex månader.

I ett pressmeddelande angående Jackes nya roll kommenterar han att organisationen har en central roll som företrädare för det samlade näringslivet.

Under en presskonferens vid lunchtid på onsdagen presenterade Svenskt Näringsliv Jan-Olof Jacke som ny vd.
Under en presskonferens vid lunchtid på onsdagen presenterade Svenskt Näringsliv Jan-Olof Jacke som ny vd. Foto: Henrik Montgomery/TT

”Svenskt Näringsliv... har också en unik uppgift som röst för alla de företagare, entreprenörer och branscher som ännu inte finns, men som kan uppstå om förutsättningarna är de rätta. Jag ser fram emot att kavla upp ärmarna och ägna mig åt denna viktiga uppgift”.

När beskedet om att Carola Lemne hoppar av två år före det slutdatum hon själv siktat på motiverades det med att Svenskt Näringsliv, som via medlemsorganisationen representerar 60.000 medlemsföretag, står inför en stor avtalsrörelse 2020.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.