Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Ny vrakdel hittad som kan komma från MH370

En vrakdel som påträffats på en strand i Sydafrika ska analyseras för avgörande om den kan härröra från det försvunna Malaysia Airlines-planet MH370, uppger sydafrikanska myndigheter. En grupp från Malaysia väntas till Sydafrika för att ta hand om delen.

Sydafrikanska luftfartsmyndigheten South African Civil Aviation Authority (SACAA) uppger att nödvändiga åtgärder nu genomförs, med slutlig identifiering som mål.

Malaysias transportminister Liow Ting Lai säger till brittiska tidningen The Guardian att det ”utifrån tidiga rapporter” kan finnas en möjlighet att delen härrör från en flygplansmotors insugskåpa. En närmare granskning av fyndet måste dock först göras, understryker ministern.

Sydafrikanske arkeologen Neels Kruger uppger för tidningen att han hittade vrakdelen under en promenad i måndags utmed en lagun. Rester av en logotyp finns bevarad, och den anger att delen en gång kan ha suttit på ett Boeing 777-plan.

Ett ”RR”-emblem syns på delen – och RR står oftast för Rolls-Royce, välkänd brittisk tillverkare av flygplansmotorer.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.