Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-23 21:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/nya-anklagelser-mot-tidigare-nissanchef/

Ekonomi

Nya anklagelser mot tidigare Nissanchef

Bild på en tv-skärm av Nissan Motors avsatte ordförande Carlos Ghosn.
Bild på en tv-skärm av Nissan Motors avsatte ordförande Carlos Ghosn. Foto: Behrouz Mehri/AFP

Japanska åklagare anklagar Nissan Motors avsatte ordförande Carlos Ghosn för ytterligare två fall av ekonomiska oegentligheter.

Rätta artikel

Ghosn är sedan tidigare misstänkt för att ha redovisat en mycket lägre inkomst än han i verkligheten haft. Enligt de nya anklagelserna har han gjort detta vid ytterligare tillfällen, samt gjort sig skyldig till ungefär motsvarande trolöshet mot huvudman.

Ghosn har suttit frihetsberövad sedan han överraskande greps på sitt privatplan vid en flygplats i Tokyo den 19 november.

Själv har han beskrivit sig som ”felaktigt anklagad”.

Läs även: Japanska åklagare åtalar Ghosn och Nissan

Ämnen i den här artikeln:

Nissan
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt