Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-16 00:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/nya-beskedet-om-batterifabriken-vattnet-far-slappas-ut-i-skyddsomrade/

EKONOMI

Nya beskedet om batterifabriken: Vattnet får släppas ut i skyddsområde

En arkitektbild över hur en av byggnaderna i den planerade batterifabriken i Torslanda, Göteborg, kan komma att se ut.
En arkitektbild över hur en av byggnaderna i den planerade batterifabriken i Torslanda, Göteborg, kan komma att se ut. Illustration: Volvo Cars/Northvolt

Larmen om höga nivåer av miljögiftet PFAS till trots – Göteborgs politiker har i ett första steg godkänt planen för Volvo Cars och Northvolts stora batterifabrik.

Samtidigt ger nu Länsstyrelsen ett avgörande besked: Dagvatten får ledas ut i det skyddade naturområdet Torsviken – om den förorenade marken först saneras.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.