Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-12 13:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/nya-naringslivsbasen-utbildningen-behover-forbattras-pa-alla-nivaer/

Ekonomi

Nya näringslivsbasen: Utbildningen behöver förbättras på alla nivåer

Svenskt näringslivs vd Jan Olof Jacke vid ett tidigare besök i Robotdalen där bland andra ABB har flera produkter.
Svenskt näringslivs vd Jan Olof Jacke vid ett tidigare besök i Robotdalen där bland andra ABB har flera produkter. Foto: Roger Turesson

Svenskt Näringslivs nye vd Jan-Olof Jacke ställer hårda krav på nästa regering. Det behövs lägre skatter, liksom förbättrad utbildning på alla nivåer. Annars är företagens konkurrenskraft i fara och då hotas välfärden, hävdar han.

Johan Schück
Rätta artikel

– Vi måste ha ett konkurrenskraftigt näringsliv om välfärden ska kunna försvaras. Svenska företag behöver ligga i täten, internationellt. Det blir allt svårare i en värld med växande handelshinder, säger Jan-Olof Jacke.

Han utsågs till vd för Svenskt Näringsliv för ett halvår sedan och har nu tjänstgjort närmare två månader. Den tiden har varit orolig med sådant som svensk regeringskris, ökade risker för globalt handelskrig och uppladdning inför Storbritanniens utträde ur EU.

För Jan-Olof Jacke är det inte helt nya frågor. Han kommer från posten som Sverige-vd för Astra Zeneca, där politik och samhällskontakter alltid har spelat stor roll. Men nu är perspektivet ett annat, eftersom hans uppdrag är att företräda hela näringslivet.

– Jag har hjälp av att alltid ha haft ett stort samhällsintresse, liksom av erfarenheten av att ha arbetat både i ett familjeföretag och i ett stort internationellt bolag. Det, tillsammans med en tid som managementkonsult, har gett mig olika perspektiv, säger Jan-Olof Jacke. 

Den viktigaste insikten som han anser sig ha fått är behovet att stärka kompetensförsörjningen. Det betyder att näringslivet måste kunna rekrytera mer kvalificerad personal, på alla nivåer. Men där ligger också ett krav på företagen att utbilda och vidareutveckla sina medarbetare, så att dessa förblir konkurrenskraftiga.

– För att vi ska klara kompetensförsörjningen ställs många olika krav. Det handlar om att anpassa skatterna, så att Sverige blir attraktivt för toppkrafter från utlandet liksom för den spetskompetens som finns inom landet. Där finns mycket att göra när det gäller expertskatter, optionsskatter och marginalskatterna i stort, betonar Jan-Olof Jacke.

Det handlar förstås om sänkta skatter, men även om hur skattesystemet borde utformas. Liknande gäller bolagsskatten, som behöver vara lägre för Sverige ska attrahera utländska investeringar, och kapitalskatterna som slår framför allt mot svenskt ägande.

Svenskt näringslivs vd Jan Olof Jacke.
Svenskt näringslivs vd Jan Olof Jacke. Foto: Roger Turesson

Det är en diger lista, särskilt som Jan-Olof Jacke också ser stora behov av förbättringar inom den offentliga sektorn, som ju finansieras främst med skatter.

– Utbildningen behöver förbättras på alla nivåer, från grundskolan och uppåt. Särskilt gäller det kunskaperna i matte, naturvetenskap och teknik. Där borde näringslivet trycka på mer och tala om var de stora behoven finns, poängterar han.

Ansvaret ligger alltså på flera plan. Jan-Olof Jacke understryker politikernas roll, liksom även skolledarnas. Han har i sin tidigare egenskap som företagsledare föreslagit att rektorerna ska ha en vd-roll och belönas efter de resultat som de kan visa upp, liksom kunna förlora jobbet om skolan underpresterar. 

Nu uttrycker han sig försiktigare, kanske beroende på att arbetsrätten är ett komplicerat område. Svenskt Näringsliv vill ha reformer även där, något som man hoppas att nästa regering – oavsett dess partifärger – ska ta itu med.

– Flexibiliteten på arbetsmarknaden måste öka. Det behövs förändringar, med sikte på trygghet i omställningen. Lösningarna få vi arbeta fram tillsammans.

Det står inte i motsatsställning till trygghet, som ska finnas i en stark ekonomi där det skapas nya jobb. 

Här är dock Jan-Olof Jacke mindre specifik än i fråga om skatterna. Han understryker i stället att arbetsrätten är ett område där alla berörda parter måste få vara med och påverka. 

Det kan ses som en invit till facket, där han har hunnit träffa TCO-ordföranden Eva Nordmark och Unionens ordförande Martin Linder. LO-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson står på tur i nästa vecka. Hittills har Jan-Olof Jacke främst bekantat sig med sina medlemsförbund i olika branscher, liksom de företag runt om i landet där Svenskt Näringsliv har sina medlemmar.

Men i en situation där mycket förändras blir det inte tid för en ny vd att enbart introducera sig. Det krävs också initiativ, vilket Jan-Olof Jacke vill ta beträffande kompetensförsörjningen och företagens konkurrenskraft. 

Med adress till nästa regering understryker han behovet av utbyggda yrkesutbildningar, däribland en fördubbling av kapaciteten i yrkeshögskolan.

Även Brexit pockar på, hur illa Jan-Olof Jacke än tycker om det brittiska EU-utträdet. Nu på fredag anordnar Svenskt Näringsliv ett stort möte i frågan, med honom som en av talarna.

DN: Är svenska företag tillräckligt förberedda för det kommande läget, särskilt om det skulle bli en så kallad hård Brexit – utan avtal?

Jan-Olof Jacke drar något på svaret:

– Nej, inte om det skulle bli en hård Brexit – och särskilt inte de mindre företagen, medger han.

Detta åtföljs av en förhoppning från honom att denna situation inte ska behöva uppstå, eftersom brittiska parlamentet borde godta premiärminister Theresa Mays framförhandlade förslag till avtal med EU.

Men Jan-Olof Jacke, med sin bakgrund i brittisk-svenska Astra Zeneca, vet att mycket står på spel och det oroar honom. Redan i nästa vecka kan parlamentet fälla avtalet i en omröstning. I så fall kan det bli allvarligt för svenska företag – och med mötet på fredag gör nu Svenskt Näringsliv ett försök att höja deras medvetenhet om riskerna.

På klimatområdet tillkommer Svenskt Näringslivs nya steg mer frivilligt och kanske  även överraskande. Nyligen, inför det pågående COP24-mötet i polska Katowice, gjorde man ett utspel tillsammans med de andra nordiska näringslivsorganisationerna. 

Där är en huvudpunkt att utsläppen av växthusgaser i Europa ska helt upphöra till 2050. En annan är att minskningen av utsläppen ska gå snabbare än hittills uppgjort till 2030.

– Vi står helt bakom Parisavtalet och vill på ett tydligare sätt än tidigare höja vår profil i klimatfrågorna. Det handlar mycket om att lyfta fram var vi står och att göra det gemensamt för de nordiska länderna. På sätt hoppas vi kunna påverka så mycket som möjligt inom Europa, säger Jan-Olof Jacke.

Han vill inte framhålla sin roll utan betonar att klimatkraven är väl förankrade bland Svensk Näringslivs medlemsorganisationer och att dessa snarast har varit i påtryckande roll. 

– Det är företagen som med sina innovationer har lösningen på klimatfrågorna – inte Svenskt Näringsliv, poängterar han.

Processen har pågått en längre tid, men tiden för en nyorientering tycks alltså ha varit mogen i samband med vd-skiftet i Svenskt Näringsliv.

Frågan om fler förändringar är att vänta med Jan-Olof Jacke som vd svarar han inte på. Sådant får ge sig efter hand, anser han. Men ett nytt tonläge kommer ändå fram när nästa avtalsrörelse, som äger rum 2020, är på tal.

Normalt har Svenskt Näringsliv på förhand brukat säga att det inte alls finns något utrymme för löneökningar. Men nu låter det annorlunda:

– Det är naturligtvis sannolikt att det blir löneökningar. Men det viktiga är att värna företagens konkurrenskraft. Hittills har det gett en god utveckling av reallönerna, förklarar Jan-Olof Jacke.