Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-23 21:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/nytt-omstallningsavtal-julklapp-for-bade-tjansteman-och-foretag/

Ekonomi

Nytt omställningsavtal ”julklapp” för både tjänstemän och företag

Trygghetsrådet kan nu erbjuda betalda studier vid uppsägning på grund av sjukdom.
Trygghetsrådet kan nu erbjuda betalda studier vid uppsägning på grund av sjukdom. Foto: Anders Wiklund/TT

Ett nytt omställningsavtal för privatanställda tjänstemän ska ge bättre villkor för både företag och medarbetare. 

Tack vare en längre tids högkonjunktur kan Trygghetsrådet nu erbjuda betalda studier och ersättning vid uppsägning på grund av sjukdom, samtidigt som företagens avgift sänks. 

Rätta artikel

– Vi har kunnat lägga pengar på hög efter ett antal år med en god arbetsmarknad, det har gjort att den här win-win-lösningen blivit möjlig, säger Lennart Hedström, vd för Trygghetsrådet (TRR).

Stiftelsen TRR ägs av de båda förhandlande parterna,  arbetsgivarorganisationerna inom Svenskt Näringsliv och den fackliga paraplyorganisationen PTK, och är de som implementerar avtalet. 

Tidigare har villkoren främst gällt de privatanställda tjänstemän som sagts upp på grund av arbetsbrist, men från och med nu omfattas även de som sagts upp på grund av sjukdom.

– Det innebär en stor utökning för oss, men vi är rustade, säger Lennart Hedström.

Vid tider av lågkonjunktur har TRR hanterat omkring 30.000 uppsagda tjänstemän som mest under ett år, medan siffran från 2018 var 11.000.

Kapital finns alltså även för ytterligare en nyhet för medarbetarna, möjligheten att få studier betalda.

– Behovet av att ställa om mitt i livet är större än nånsin tack vara det snabba tempot på arbetsmarknaden. Nu kan även de som har förbrukat sitt CSN, eller är för gamla för att få utnyttja det, få möjlighet till betalda studier, säger Lennart Hedström.

Avgångsersättning och eventuella CSN-pengar kan nu fyllas ut upp till 70 procent av den tidigare lönen för de första två terminerna, och upp till 50 procent för termin tre och fyra.

– Studier innebär ju också en möjlighet att långsiktigt stärka kompetensen på arbetsmarknaden, säger Lennart Hedström.

Även arbetsgivarna gynnas ekonomiskt av det nya avtalet. Medlemsföretagen i Svenskt Näringsliv behöver inte längre betala in avgiften på 0,3 procent av lönesumman, och för företag med så kallade hängavtal sänks avgiften från 0,7 till 0,4 procent.

– Det är utmärkt att vi under en period kan slopa avgiften för våra medlemsföretag och samtidigt använda de pengar som finns till att stärka näringslivets kompetensförsörjning, säger Peter Jeppsson, vice vd på Svenskt Näringsliv, i ett pressmeddelande.

– Med den här överenskommelsen har vi förbättrat möjligheterna till omställning under hela arbetslivet, säger Niklas Hjert, ordförande i PTK:s förhandlingschefsgrupp, i pressmeddelandet.

Ändringarna trädde i kraft den första januari i år.

– Så många kan nog se det som en lite försenad julklapp, säger Lennart Hedström.