Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-01 10:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/nytt-ras-i-tokyo-borsen-pa-2016-ars-niva/

Ekonomi

Stockholmsbörsen vände till minus efter stora svängningar

Foto: Thomas Karlsson

Stockholmsbörsen tappade fart för andra dagen i rad på onsdagen. Morgonens uppgång raderades ut och OMXS-index stängde på minus 2,0 procent.

Efter måndagens kursras har handeln varit fortsatt volatil med tydliga kurssvängningar. Onsdagens handel blev ännu ett bevis för detta.

TT Text

Bara fem av storbolagen på OMXS30-listan hamnade på plus. Ett var Swedbank som steg 1,3 procent. Detta efter att banken meddelat att man skickat över en rapport till amerikanska myndigheten Ofac om misstänkta troliga sanktionsbrott relaterade till penningtvätt. Enligt den advokatfirma som banken anlitat har man hittat misstänkta troliga sanktionsbrott motsvarande cirka 45 miljoner kronor.

Sämst bland de stora bolagen gick medicinteknikbolaget Getinge som backade 7,5 procent. Utanför storbolagslistan tappade Clas Ohlson 5,5 procent efter morgonens delårsrapport.

Även de stora Europabörserna stängde på minus. Londonbörsens FTSE100-index backade 1,4 procent, efter att inledningsvis ha stigit efter morgonens oväntade räntebesked från Bank of England där man beslutade att sänka styrräntan 50 punkter. CAC40-index i Paris och DAX-index i Frankfurt sjönk 0,6 procent.