Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Nytt rekord på börsen

Håller börsen sig kvar på den inledande höga nivån får Sverige ett nytt börsrekord vid börsens stängning. Handeln inleddes med stigande kurser. Klockan 9.05 hade OMXS-index gått upp med 0,3 procent till 427,7. Uppgången var i linje med utvecklingen på de ledande börserna i Europa och Asien.

Swedish Match stiger med 1,5 procent, mest av börsens tungviktare, följd av Scania, upp 1,1 procent. Sämre går det för Electrolux som faller med 1,6 procent.

Dagens börsuppgång på det breda indexet OMXSPI har redan slagit all time high från 2007 då börsen stängde på 427,24. Nu gäller det bara att uppgången håller i sig fram till Stockholmsbörsens stängning kl. 17.30 för att det ska bli nytt rekord.

Följ börsens utveckling här.

Som DN tidigare rapporterat är det framförallt låga räntor och investerare som är villiga att ta höha risker. Dessutom väntas företagen belöna aktieägarna med höga aktieutdelningar.

Så här långt in på året fortsätter alltså fjolårets börsuppgång. Under 2013 steg börsen med 23 procent. Det vankas nytt börsrekord vilken dag som helst.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.