Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Obama: Det finns inga vinnare

I sitt tal från Washington talar Obama efter uppgörelsen om den skada och det onödiga lidande som den senaste tidens budgetstrider har gett upphov till.

– Det finns inga vinnare här. Vi vet inte hur pass omfattande skadan är, säger presidenten apropå omvärldens förtroende för den amerikanska ekonomin.

Det amerikanska folket och omvärlden har all rätt till den frustration som de känt och känner inför ”spektaklet” som utspelat sig under de gångna veckorna, uppger Obama.

De goda nyheterna är enligt Obama att USA nu är på gång igen ”eftersom USA är en viktig och oundgänglig nation som andra länder sätter sin lit till”.

Det viktigaste nu är att demokrater och republikaner samarbetar och samlas kring ett långsiktigt budgetarbete som kan skapa trygghet och stabilitet, och leda till återvunnet förtroende, säger presidenten.

Sist av allt riktar presidenten ett stort tack till alla de statsanställda som arbetat utan lön under den gångna tiden:

– Ni hjälper vår ekonomi att växa, skyddar våra gränser och ger våra barn vatten att dricka. Tack för era insatser.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.