Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Obama försvarar övervakning

USA:s president Barack Obama uttalade på fredagen ett tydligt försvar för de avslöjade övervakningsprogrammen, som han sade är lagliga. Till amerikanerna försäkrade han att ”ingen lyssnar på era telefonsamtal”, rapporterar AFP.

Obama är i Kalifornien där han har möte med Kinas president.

Obama sade också att det måste finnas en avvägning mellan nationens säkerhet och människors privatliv, men att balansen mellan de båda intressena bör debatteras offentligt.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.