Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-25 23:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/obama-talade-om-nsa/

EKONOMI

Obama talade om NSA

Det var ingen duckande president som tog till orda om NSA:s underrättelsearbete. Barack Obama underströk att amerikanska underrättelseorgan, av säkerhetsskäl, kommer att fortsätta inhämta underrättelser inom och utom landet. ”Med respekt för amerikaners rätt till en privat sfär, och med förtroende hos våra partner utomlands”, sade han.
Foto: Carolyn Kaster / AP

Barack Obamas tal på fredagen, om den nationella säkerhetsmyndigheten NSA:s arbetsmetoder, handlade inledningsvis om behovet av övervakning, en verksamhet som enligt USA-presidenten  ”förhindrat ett flertal attacker och räddat livet på oskyldiga världen över”. DN rapporterade direkt.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.