Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-26 23:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/obama-talade-om-nsa/

EKONOMI

Obama talade om NSA

Det var ingen duckande president som tog till orda om NSA:s underrättelsearbete. Barack Obama underströk att amerikanska underrättelseorgan, av säkerhetsskäl, kommer att fortsätta inhämta underrättelser inom och utom landet. ”Med respekt för amerikaners rätt till en privat sfär, och med förtroende hos våra partner utomlands”, sade han.
Det var ingen duckande president som tog till orda om NSA:s underrättelsearbete. Barack Obama underströk att amerikanska underrättelseorgan, av säkerhetsskäl, kommer att fortsätta inhämta underrättelser inom och utom landet. ”Med respekt för amerikaners rätt till en privat sfär, och med förtroende hos våra partner utomlands”, sade han. Foto: Carolyn Kaster / AP

Barack Obamas tal på fredagen, om den nationella säkerhetsmyndigheten NSA:s arbetsmetoder, handlade inledningsvis om behovet av övervakning, en verksamhet som enligt USA-presidenten  ”förhindrat ett flertal attacker och räddat livet på oskyldiga världen över”. DN rapporterade direkt.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in