Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-26 07:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/okad-forlust-for-yahoo/

Ekonomi

Ökad förlust för Yahoo

Internetföretaget Yahoos förlust blev större under årets andra kvartal. Förlusten hamnade på 440 miljoner dollar (över 3,7 miljarder kronor), jämfört med 22 miljoner dollar samma period 2015.

TT Text

Det meddelade företaget under måndagen i samband med sin delårsrapport, som kom efter börsens stängning, men kom inte med något besked om en eventuell försäljning av bolagets kärnverksamhet.

”Vår styrelse har gjort stora framsteg i strategiska alternativ” säger vd Marissa Mayer i ett uttalande.

Intäkterna steg något, till 1,3 miljoner dollar jämfört med 1,24 miljoner dollar samma period året innan.

Resultaten återspeglar företagets ”lägsta kostnadsstruktur och antalet anställda på tio år”, enligt Mayer.

”Vi fortsätter att göra stora framsteg mot vår plan för 2016. Genom kostnadskontroll och fokuserat utförande levererade vi resultat för andra kvartalet som motsvarar förväntningarna, och på vissa områden överträffade dem”, säger Mayer i uttalandet.

Ämnen i artikeln

Yahoo
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt