Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-08 11:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/olika-bud-om-nyanlandas-loner-i-svenskt-naringsliv/

Ekonomi

Olika bud om nyanländas löner i Svenskt Näringsliv

Bild 1 av 3 LO-förbundet Byggnads förbundsordförande Johan Lindholm är glad över den praktik för outbildade nyanlända utan förkunskaper med månadslön på drygt 15 000 som byggsektorns fack och arbetsgivare i våras avtalade om.
Bild 2 av 3 Sveriges Byggindustriers förhandlingschef och vice vd Mats Åkerlind konstaterar att byggföretagen är beredda att betala 20 000 per nyanländ och månad för att säkra återväxten.
Bild 3 av 3 Teknikföretagens förhandlingschef Anders Weihe är arkitekten bakom den "etableringsanställning" för nyanlända och långtidsarbetslösa som Svenskt Näringsliv vill de på hela arbetsmarknaden. Där ska företaget betala 8 000 i månaden och staten lika mycket.
Foto: Henrik Montgomery/TT

Hur mycket får en outbildad nyanländ på praktik kosta? Buden inom Svenskt Näringsliv går isär. Byggindustrin har redan lovat att betala drygt 15.000 plus sociala avgifter, medan övriga Svenskt Näringsliv vill stanna på 8.000.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in