Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Oljepriser pressade Wall Street

Flera av de amerikanska börserna vek nedåt på fredagen, pressade av sjunkande oljepriser.

En delårsrapport från varuhuskedjan Nordstroms som inte nådde upp till förväntningarna bidrog till den svaga utvecklingen.

Dow Jones industriindex föll 0,1 procent, S&P 500 backade 0,2 procent medan Nasdaqs kompositindex stärktes 0,4 procent – med draghjälp från halvledartillverkaren Applied Materials som höjde sin intäktsprognos för innevarande kvartal.

Ändå var utvecklingen för de stora börsindexen i New York den starkaste över hela veckan hittills i år. Nasdaq hade sin starkaste vecka sedan i juli förra året.

Den underliggande inflationen i USA fick i januari sitt största lyft på nästan 4,5 år. Den utvecklingen kan ge den amerikanska centralbanken Federal Reserve utrymme för att gradvis åter börja höja styrräntan under året.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.