Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Olofsson: Saab klarar sig inte utan Kina

Saab behöver både ett starkare ledarskap och hjälp från Kina för att klara sig igenom krisen. Det säger förra näringsministern Maud Olofsson till di.se

Maud Olofsson har följt Saab-krisen under stora delar av sin tid som näringsminister och nu ser situationen mer allvarlig ut än någonsin för bolaget med pengabrist och konkursen som lurar runt hörnet.

Kinesernas närvaro i bolaget är absolut nödvändig för bolagets fortlevnad menar hon.

”Den enda möjligheten för att det här bolaget ska överleva är att kineserna tar ett aktivt grepp om det. För de har marknaden och de har pengarna”, säger hon till di.se.

Hon tvivlar inte på de kinesiska bolagen Youngman och Pang Das intresse men riktar visst tvivel mot ledningen med Victor Muller i spetsen när hon efterfrågar en trovärdig affärsplan.

”Som det har varit nu har man inte fått det här på fötter. Det har ju stått stilla i ett halvår”, fortsätter hon till di.se.

Sin egen roll i händelseförloppet kring Saab är hon nöjd med och Maud Olofsson framhärdar att hon gjort det hon har kunnat.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.