Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-17 14:10 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/omstridd-korvskylt-togs-ned/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Omstridd korvskylt togs ned

Reklamskylten där röda kvinnoläppar omsluter en tjock grillad korv har tagits ned från sin plats utanför ett gatukök i Simrishamn, rapporterar SVT:s Sydnytt.

Hyresvärden, en centerpartistisk kommunalpolitiker, reagerade och såg till att skylten togs bort. Även genuspedagogen Britten Dehlin hörde till kritikerna.

– Bilden motarbetar kommunens jämställdhetsarbete, sade hon till Ystads Allehanda.

Förra sommaren skrev Britten Dehlin ett inlägg om gatuköket på kommunens jämställdhetsblogg. Då hade de gjort reklam med hjälp av en bild på en naken kvinna som slingrar sig runt en korv, skriver Ystads Allehanda.

Den här gången blev bilden mindre, men den har ändå väckt stor uppmärksamhet. Jörgen Andersson, som driver gatuköket, hade dock helst haft skylten kvar.

– Jag tycker att den är rolig, säger han.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.