Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-01 04:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/oracle-vinnare-i-striden-om-tiktok/

Ekonomi

Oracle vinnare i striden om Tiktok

Foto: Jens Kalaene/DPA

Det blir det amerikanska teknikföretaget Oracle, och inte Microsoft, som kommer att få ta över den kinesiska sociala medier-jätten Tiktoks amerikanska delar, rapporterar Wall Street Journal. Det kommer dock inte bli en ren försäljning av appen USA:s regering hotat att förbjuda.

Oracle kommer alltså inte, enligt Wall Street Journal, att rakt av köpa Tiktoks amerikanska delar. I stället kommer man, enligt uppgifter till tidningen, att vara Tiktoks ”teknikpartner”. Avtalet kommer nu att behöva godkännas av Vita huset.

Sociala medier-jätten Tiktok har varit i luven med amerikanska myndigheter sedan sommaren när Trumpadministrationen gick ut med att man funderade på att förbjuda appen vars omfattande datainsamling skulle kunna innebära ett hot mot rikets säkerhet.

Texten uppdateras.

Ämnen i artikeln

Tiktok
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt