Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

”Otrevlig” riskkapitalist fick inte köpa bil

Den som vill köpa en bil från världens nu mest hajpade tillverkare, Tesla, bör tänka sig för innan man låter frustrationer hamna på nätet.

När modellen X lanserades i september surade den amerikanske riskkapitalisten Stewart Alsop till på att eventet var två timmar försenat och att det dröjde ytterligare innan besökarna som förbeställt bilarna fick testköra, skriver nätsajten Mashable.

”Käre @ElonMusk, du borde skämmas”, skrev han till Teslas vd och begärde en ursäkt.

Det skulle han inte ha gjort. Alsop ringdes för ett par dagar sedan upp personligen av Elon Musk – vad som sades är inte känt i detalj – men klart är i alla fall att Alsop inte får köpa någon Model X. Dagen efter bekräftades detta av Musk på Twitter där han gjorde klart att bolaget inte ville ha med superotrevliga kunder (super rude customers) att göra.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.