Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-21 02:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/over-100-000-inskrivna-pa-arbetsformedlingen-sedan-coronakrisen-startade/

EKONOMI

Över 100.000 inskrivna på Arbetsförmedlingen sedan coronakrisen startade

Över 100.000 ungdomar mellan 18 och 24 år har skrivit in sig på Arbetsförmedlingen sedan coronakrisen slog till i våras. Det är nära dubbelt så många som samma period förra året, visar siffror som Arbetsförmedlingen tagit fram åt DN.

– Forskning på unga som drabbades under 90-talskrisen visar på tydliga bestående men. Att vara arbetslös i början av sin karriär påverkar framtiden, säger myndighetens analysdirektör Annika Sundén.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.