Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Panamaflaggat fartyg kvar i Varberg

Transportstyrelsen håller kvar det Panamaflaggade lastfartyget ”Whiskey Trio” i Varbergs hamn, rapporterar Sveriges Radio Halland.

Fartyget har varit belagt med nyttjandeförbud sedan en rad säkerhetsbrister upptäckts. Transportstyrelsen undersökte fartyget efter ett tips om ovanligt dåliga villkor för besättningen. Det har bland annat explosiva varor i lasten.

En inspektör från ett företag som utför certifieringar på uppdrag av Panama har meddelat att alla brister är åtgärdade. Men efter en ny inspektion på torsdagen beslutade Transportstyrelsen att inte tillåta fartyget att lämna hamnen. Inspektörerna var ombord hela dagen.

– De har funnit att det finns brister som måste åtgärdas före avgång. De har också bedömt att bristerna sedan tidigare inte har blivit åtgärdade, så det innebär att nyttjandeförbudet ligger kvar, säger Tomas Åström, ledningsstrateg på Transportstyrelsen, till SR Halland.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.