Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Pang Da håller fast vid Saab

En företrädare för Pang Da, en av Saab Automobiles kinesiska partners, säger i en intervju i med Bloomberg News att man står fast vid den uppgörelse man gjort med Saabs ägare Swedish Automobile (tidigare Spyker Cars).

Saabs problem med stoppad produktion, trubbel med underleverantörer och nu senast uteblivna löner till de anställda ändrar ingenting.

– Det förändrar inga av våra tidigare planer. Saab har tillfälliga finansiella svårigheter och problemen är inte fundamentala, säger Wang Yin, sekreterare i styrelsen för Pang Da, till Bloomberg News.

Pang Da är berett att, tillsammans med likaledes kinesiska Youngman, köpa in sig i Saab. I den uppgörelse som tecknats med Swedish Automobile avser de båda bolagen att tillsammans köpa aktier för 245 miljoner euro (cirka 2,3 miljarder kronor). Det skulle ge dem en majoritet på närmare 54 procent av aktierna.

Pang Da, som har en stor säljarorganisation, har redan betalat drygt 400 miljoner kronor till Saab i förskott för 1 900 bilar som ska levereras i höst.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.