Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Spelförlaget Paradox Interactive får ny vd

Ebba Ljungerud byter jobb och blir ny vd för det svenska spelförlaget. Arkivbild.
Ebba Ljungerud byter jobb och blir ny vd för det svenska spelförlaget. Arkivbild. Other: Erica Bergsmeds

Unibets Ebba Ljungerud tar över vd-posten i det svenska spelförlaget Paradox Interactive efter att storägaren Fredrik Wester meddelat att han lämnar. 

Ebba Ljungerud arbetar som kommersiell chef för Kindred Group i London, där bland annat Unibet ingår. Tillträdet sker den 1 augusti 2018. Ljungerud har under fyra år varit ledamot i Paradox styrelse. Nuvarande vd:n blir i stället ordförande i styrelsen. Spelförlaget Paradox Interactive ligger bakom strategispel som Stellaris och Europa Universalis. 

Vad var det som lockade med tjänsten? 

– Det är en fantastisk möjlighet för mig. Det är ett oerhört fint bolag med roliga produkter och engagerade kunder. 

Vad tar du med dig från tidigare erfarenheter? 

– Jag har länge jobbat i tillväxtbolag och har erfarenhet av att göra resor i tillväxt, vilket är spännande men också utmanande. Jag har även en stark bakgrund inom både marknadsföring och management.

Blir det några förändringar inom bolaget? 

– Det är för tidigt att säga. Jag kommer att börja med att lära mig verksamheten. Även om jag har god insikt i bolaget tack vare mitt mångåriga styrelseuppdrag har jag inte varit med i den operativa delen av verksamheten. Till en början kommer jag att fokusera på att lära mig verksamheten för att se hur allt fungerar.

Läs också: Lajvarnas zombiejakt har blivit allt mer teknisk

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.