Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Parkeringsplats på Söder såldes för en miljon

Södermalm i Stockholm.
Södermalm i Stockholm. Foto: Christine Olsson/TT

Tycker du att det är dyrt att bo i centrala Stockholm? Det är det även att parkera. En mäklarbyrå i huvudstaden sålde nyligen en parkeringsplats på Södermalm för en miljon kronor, enligt Di.

På Östermalm är miljonförsäljningar av parkeringsplatser inget nytt. Men när en parkeringsyta på 12,1 kvadratmeter säljs på andra sidan Saltsjön, på Södermalm, är en ny trend född, hävdar Jonas Lind på Erik Olsson Fastighetsförmedling.

– Det här är ett helt nytt fenomen, men det lär bli mer, säger han till Dagens Industri.

Priset för den uppvärmda parkeringsplatsen blev 1.050.000 kronor, eller 86.777 kronor per kvadratmeter. Till det kommer en månadsavgift på 325 kronor. Säljaren är enligt Di en bostadsrättsförening som efter en ”hetsig budgivning” lyckats sälja den åtråvärda platsen till en juridisk person.

Utropspriset var 750.000 kronor. I fjol lades en parkeringsplats på Östermalm ut för 1,5 miljoner i fjol. Den var dock lite större, 15 kvadratmeter stor, skriver Di.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.