Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Paypal stoppar samarbete med högerextrema Infowars

Alex Jones, grundare till den högerextrema sajten Infowars.
Alex Jones, grundare till den högerextrema sajten Infowars. Foto: Dario Earl/IBL

Den populära betaltjänsten Paypal bryter sitt samarbete med den högerextrema sajten Infowars, rapporterar tekniksajten The Verge. 

Det avbrutna samarbetet innebär att alla betalningar genom Paypal till den högerextrema sajten stoppas.

Beskedet rapporterades inledningsvis av Infowars själva. I ett mail till sajten skriver Paypal att samarbetet avslutats för att Infowars bryter mot betaltjänstens villkor genom att ”sprida hat och diskriminerande intolerans mot grupper och religioner”.

Den högerextrema sajten får tio dagar på sig att hitta nya alternativ till Paypal, innan de blir av med tjänsten, uppger The Verge.

Läs mer: Så blev livet i Twin Falls efter Alex Jones hat

Infowars och dess grundare Alex Jones har på kort tid blivit portade och avstängda från ett flertal tjänster, däribland Facebook, Twitter och Youtube. 

Det efter att de bland annat spridit konspirationsteorier om skolskjutningen i Sandy Hook och återkommande trakasserat de överlevande.

Paypal har bekräftat det avbrutna samarbetet. I ett uttalande skriver de bland annat att:

”Vi har genomfört en omfattande utredning av Infowars och hittat fall som uppmanat till hat och diskriminering”.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.