Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Peab höjer utdelningen

Peab ökar vinsten, omsättningen och utdelningen. Arkivbild.
Peab ökar vinsten, omsättningen och utdelningen. Arkivbild. Other: Fredrik Sandberg/TT

Peab redovisar en högre vinst och omsättning jämfört med samma period förra året. Nu föreslår styrelsen att utdelningen höjs.

Byggföretaget Peab redovisar en vinst före skatt på 814 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2017. Det kan jämföras med vinsten på 668 miljoner kronor motsvarande period året innan.

Omsättningen steg till 14,6 miljarder kronor, från 13,9 miljarder kronor. Orderingången uppgick till 12 miljarder kronor under kvartalet, en ökning från 10,4 miljarder kronor året innan.

Styrelsen föreslår nu en utdelning på 4:00 per aktie, att jämföra med 3:60 kronor per aktie i fjol.

Läs också: Peab stöder regeringens skrotande av lex Laval

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.