Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-17 18:24 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/peab-sonen-tar-plats-i-kamprads-styrelse/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Peab-sonen tar plats i Kamprads styrelse

Fredrik Paulsson, son till byggbolaget Peabs grundaren tar plats i styrelsen för Ingvar Kamprads ägarstiftelse Stichting Ingka Foundation. Det skriver Aftonbladet.

Fredrik Paulsson, 39 är entreprenör och son till Peab-grundaren Mats Paulsson. Han sitter redan i styrelsen för byggkoncernen.

Banden mellan Peab, med säte på Bjräehalvön i Skåne, och Ikea är flera.

Ett avtal är tecknat där Peab ska bygga tio nya varuhus och 2,9 procent av Peabs aktier såldes till Ingvar Kamprad i början på hösten för 300 miljoner kronor.

Dessutom är en av Ingvar Kamprads närmaste män, Göran Grosskopf, både styrelseordförande i Peab och styrelseledamot i Ikeas moderbolag Ingka Holding BV. Han uttrycker sig mycket positivt till Aftonbladet om att Fredrik Paulsson tar plats i Ikeas ägarstiftelses styrelse.

”Att Fredrik Paulsson tar plats i Ingka Foundation betyder en föryngring av stiftelsens styrelse med en ledamot som är mycket kompetent och omdömesgill”, skriver han i en kommentar till tidningen.

Ingvar Kamprad har tre egna barn, två söner och en dotter, som hittills inte släppts in i styrelsen. De blir kringgådda även denna gång till förmån för Fredrik Paulsson som tar plats i den närmaste maktsvären kring Kamprad. Styrelsen utgörs av fem ledamöter och enligt hittills okända regler får bara två familjemedlemmar sitta i styrelsen samtidigt. Eftersom Ingvar Kamprad själv tillsammans med sin fru redan sitter i styrelsen uppges det som skälet till att inget av barnen hittills beretts plats i Stichting Ingkas styrelse.

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.