Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-28 03:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/pensionsmyndighetens-chef-sverige-har-lagst-andel-fattiga-pensionarer-i-eu/

EKONOMI

Pensionsmyndighetens chef: Sverige har lägst andel fattiga pensionärer i EU

Daniel Barr, generaldirektör för Pensionsmyndigheten.
Foto: Anette Nantell

Sverige har minst andel fattiga pensionärer i hela EU. Ändå menar många politiker och organisationer att pensionerna behöver höjas och att pensionssystemet är underfinansierat – vilket inte stämmer.

– Underfinansierat betyder att man inte kan stå för sina löften. Men det kan det här systemet verkligen och med ett överskott dessutom, säger Daniel Barr, generaldirektör för Pensionsmyndigheten till DN.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.