Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Peter Norman vill ha lag om kvotering

Finansmarknadsminister Peter Norman anser att näringslivet är för saktfärdigt med att ta in kvinnor i styrelserna och vill ha kvotering.

Varför vill du ha en lag?
– Det är rimligt eftersom det tar för lång tid på frivillig väg. Den senaste mätningen visar att andelen till och med sjunker. I de statliga bolagen har vi nått jämvikt utan att det varit särskilt besvärligt.

Betyder det att regeringen agerar för en lag om kvotering.

– Nej, det här är min personliga uppfattning, ingen regeringspolitik.

Så regeringen är inte enig?

– Det vet jag inte. Det får du fråga de olika ledamöterna om.

Om du anser att kvotering är rimligt, kommer du att driva frågan i regeringen?

– Det är inte vårt departement som ansvarar för frågan. Jag tycker bara det är rimligt att jag ger ett personligt svar. Min uppfattning är att näringslivet tittar väldigt snävt när det letar efter nya ledamöter. Alla i styrelsen behöver inte tidigare ha varit börs-vd.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.