Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

”Pewdiepie” vill starta eget nätverk

Nätstjärnan Felix "Pewdiepie" Kjellberg har mer än 30 miljoner prenumeranter på sin Youtube-kanal. Nu finns planer på att starta ett eget nätverk, berättar han i en intervju med Icon magazine.

Är du äldre än 30 år finns det en rätt stor chans att du inte har en aning om vem Pewdiepie är.

Men Felix Kjellberg, 24 år, är en av världens mest kända svenskar.
På bara några år har han fått en jättepublik på Youtube för sina filmer där han spelar olika spel. I dagsläget har Pewdiepie mer än 31 miljoner prenumeranter på sin Youtube-kanal. Det gör den till världens största sett till antal följare.

I en stor intervju i det kommande numret av Icon berättar Felix Kjellberg om sitt liv i Brighton i Storbritannien med flickvännen, och hur han ser på sin stjärnstatus.

– Det är inte så stor skillnad mellan att ha 100.000 följare och flera miljoner. Det är jättemånga människor och på internet blir siffran svår att förstå, det går inte att relatera till, säger han till Icon.

Nu tillhör Kjellberg nätverket Maker Studios, som sköter 55 000 Youtube-kanaler, men hans kontrakt går ut i december. Och han är inte främmande för att starta ett eget nätverk.

– Men jag vill helst inte tala för mycket om det. Jag har kontakt med några personer och det känns som om de är rätt för det här, säger han.

– Jag är sugen på att sätta i gång.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.