Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-20 08:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/platsbrist-i-hemmet-storsta-hindret-for-att-atervinna-mer/

Ekonomi

Platsbrist i hemmet största hindret för att återvinna mer

Förpacknings- och tidningsinsamlingen statistik visar att återvinningsgraden för glas och tidningar är över 90 procent medan metall och kartong ligger över 80. Av alla plast vi konsumerar återvinner vi däremot bara drygt 44 procent.
Förpacknings- och tidningsinsamlingen statistik visar att återvinningsgraden för glas och tidningar är över 90 procent medan metall och kartong ligger över 80. Av alla plast vi konsumerar återvinner vi däremot bara drygt 44 procent. Foto: Henrik Montgomery/TT

Svenskarna har alltid varit duktiga på att återvinna men mycket hamnar fortfarande i vanliga soporna. Brist på förvaring i hemmet är den största orsaken till att inte sortera mer.
– Bor man litet och har dåliga förvaringsmöjligheter kan det vara svårt, säger Veronica Foberg Gustafsson, kommunikationschef vid Förpacknings- och tidningsinsamlingen, FTI.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in