Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Playboy-Hefners nedgångna fastighet till salu

Säljes till person med fet plånbok, sugen på omfattande renovering och beredd att ha Hugh Hefner som hyresgäst till dess tidningslegenden går bort.
Säljes till person med fet plånbok, sugen på omfattande renovering och beredd att ha Hugh Hefner som hyresgäst till dess tidningslegenden går bort. Foto: Glenn Francis / Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Playboy Mansion, Hugh Hefners egendom i Kalifornien, är till salu. Tidskriftskungen vill ha 200 miljoner dollar, motsvarande 1,7 miljarder kronor, men mäklare i området misstänker att han får nöja sig med mindre än hälften.

Många besökare har vittnat om att fastigheten är stadd i förfall. Ytterligare en hake är att det i en av försäljningsklausulerna föreskrivs att den 89-årige Hefner själv ska tillåtas bo kvar till döddagar.

I huset, som ägts av Playboy Enterprises sedan 1971, har det under decennier arrangerats fester med lättklädda modeller från Hefners tidskrift som ett givet inslag.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.