Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Plura skiljs från sitt välkända tv-kök

Foto: JOHAN ENGMAN / TT

Rockartisten och tv-stjärnan Plura Jonsson säljer sin välkända lägenhet på Kungsholmen där programmet ”Pluras kök” spelats in. ”Ett vemodigt beslut”, säger Eldkvarn-profilen till Stockholmdirekt om uppbrottet.

För många mat- och musikintresserade tv-tittare har Plura Jonsson och Mauro Scoccos tv-program blivit en kär följetong. Sedan 2011 lagar musikduon mat tillsammans med kända svenska artister som gästar lägenheten, ackompanjerat till både gästernas och deras egen musik.

Men nu är alltså denna tv-epok slut, meddelar Stockholm Direkt. Enligt tidningen säljer Jonsson sin 88 kvadratmeter stora sekelskifteslägenhet på Parkgatan på Kungsholmen i Stockholm för ett utgångspris om 6,5 miljoner kronor.

Men det är inte utan ett styng av sorgsenhet som han skiljs från sin välkända Stockholmslya.

– Det var lite vemodigt att ta beslutet, det är ju nästan lite tv-historia som skrivits i det där köket. Men när vi väl tog beslutet är det ingen idé att gråta över spilld mjölk. I och med att jag mer eller mindre bor på landet utanför Katrineholm kändes det onödigt att en sådan relativt stor lägenhet står tom. Men det är en fantastisk lägenhet och vi har trivts otroligt bra, säger Plura Jonsson till tidningen.

Beslutet att sälja landade inte väl hos parhästen Scocco, berättar Plura Jonsson för Stockholm Direkt.

– Först så tyckte han inte att vi skulle sälja eftersom lägenheten har så mycket historia och det har hänt så många dråpliga saker, god middagar och fester där. Men sen har han hjälpt till med goda råd och han sitter på nätet och skickar nästan ett förslag per dag på nya lägenheter på Kungsholmen, säger han.

”Pluras kök” visas på TV3 och är en uppföljare på serien ”Mauro & Pluras kök” som visades på TV8.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.