Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Poliser i yttre tjänst prioriteras i löneavtal

Polisavtal klart. Arkivbild.
Polisavtal klart. Arkivbild. Other: Roger Turesson

Ett nytt löneavtal för poliserna är klart. Löneökningarna landar på i snitt 5,4 procent sett över två år sedan parterna enats om att slå ihop två lönerevisioner med utbetalning från 1 april 2018.

I löneavtalet prioriteras poliser i yttre tjänst. Samtidigt har ”särskilda medel” avsatts för att stärka sakligheten i lönesättningen, heter det bland annat i det gemensamma pressmeddelandet från Polismyndigheten och Polisförbundet.

Den sista lönerevisionen i det treåriga avtalet är satt till den 1 oktober 2019, en nivå som ännu inte är bestämd utan kommer att vara bestämd utifrån ”behovet och myndighetens ekonomiska förutsättningar.

”Parternas gemensamma målbild är därför att löneökningstakten för poliser under avtalsperioden ska ligga väl över det så kallade märket på arbetsmarknaden”, skriver Polismyndigheten och Polisförbundet i pressmeddelandet.

Lönemärket för treårsperioden 2017–2020 på övriga arbetsmarknaden ligger kring 6,5 procent.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.