Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Polisräd mot mejerijätte efter mjölksmitta

Other: Eva Tedesjö

Fransk polis slog till mot mejerijätten Lactalis huvudkontor på onsdagen efter att mjölkersättning smittad med salmonella gjort dussintals barn sjuka. Mjölkersättning från 83 länder har samtidigt återkallats.

Ett tiotal poliser sökte igenom företagets kontor i Laval i västra Frankrike, liksom den närliggande fabriken i Craon som tros vara källan till den smittade mjölken. Även utredare från franska hälsomyndigheter sökte igenom lokalen.

Ilskan mot Lactalis växer sedan det visat sig att företags egna tester upptäckte salmonella i fabriksbyggnaden i augusti och i november. Lactalis rapporterade dock aldrig fynden och anser inte heller att det var företagets skyldighet då de inte upptäckte smittan i deras egna produkter.

Minst 37 barn i Frankrike har insjuknat, och det finns även rapporter om fall i Spanien och Grekland. Totalt har 12 miljoner lådor av mjölkpulver av märken som Picot, Milumel och Celia återkallats.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.