Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Populärt att se OS på arbetstid

Fler män än kvinnor räknar med att titta på OS på jobbet.
Fler män än kvinnor räknar med att titta på OS på jobbet. Foto: TT

Intresset för vinter–OS i Sotji är stort. Många låter sig inte hindras av att de jobbar samtidigt som de olympiska spelen pågår. Fyra av tio svenskar kommer att se på OS på arbetstid, enligt en ny undersökning.

På fredag invigs vinter–OS i Sotji och sedan kan det bli OS–tv för hela slanten, hela helgen, för den som är intresserad.

För fyra av tio svenskar tar inte tv–äventyret slut bara för att det blir måndag och arbetsdag. I en färsk Sifo–undersökning, som genomförts på uppdrag av Tele 2, uppger 40 procent av de tillfrågade att de kommer titta på OS på arbetstid.

Tidsmässigt ligger Sotji tre timmar före svensk tid och många populära grenar kommer därför att sändas på bästa arbetstid. Männen har en större benägenhet att titta på OS under arbetstid. 48 procent av de manliga tittarna och 28 procent av de kvinnliga uppger att de kommer se OS på jobbet.

Totalt förväntas 70 procent av de tillfrågade att de kommer följa OS via tidningar, tv, mobilen, surfplattan eller radion, visar undersökningen. 25 procent uppger att de inte är intresserade av att följa vinterspelen.

1.087 personer deltog i undersökningen som genomfördes i januari i år.

Följ @DNEkonomi på Twitter!

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.