Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Porr blockeras i Storbritannien

David Cameron.
David Cameron. Foto: Massoud Hossaini/Scanpix

Nästan alla hushåll i Storbritannien stoppas från att porrsurfa, om de inte aktivt väljer att behålla det. Detta säger premiärministern David Cameron.

95 procent av alla hushåll kommer att kontaktas av sina internetleverantörer där de får välja om de ska kunna fortsätta att surfa på internetsidor med pornografiskt innehåll. Om man inte svarar ja eller nej så kommer det ”familjevänliga filtret” att gå på automatiskt i slutet på året, skriver BBC.

Dessutom ska det blir olagligt i Wales och England att ha porr hemma som skildrar våldtäkt, en lag som redan existerar i Skottland. Detta deklarerade premiärministern David Cameron i ett tal under måndagen.

– Jag håller inte det här talet för att jag vill moralisera eller sprida skräck, men för att jag som politiker och pappa känner att det är dags att agera. Det här handlar helt enkelt om att skydda våra barn och deras oskuld.  

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.