Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 19:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/positiv-applerapport-trots-svaga-iphonesiffror/

Ekonomi

Positiv Applerapport trots svaga Iphonesiffror

Foto: Mary Altaffer/AP

Apple visade upp både goda och mindre goda resultat för det brutna räkenskapsårets andra kvartal. Marknaden tog dock emot delårssiffrorna positivt.

Rätta artikel

Iphoneförsäljningen dök 17 procent under perioden och omsättningen för telefonen var drygt 31 miljarder dollar, något under analytikernas tips.

Vinsten sjönk med 16 procent, jämfört med samma period förra året, och landade på 11,6 miljarder dollar. Räknat per aktie var vinsten 2:46 dollar, något högre än väntat.

Omsättningen för perioden landade på drygt 58 miljarder dollar, vilket också slog analytikernas prognoser.

Apples vd Tim Cook sade sig vara positiv inför den kommande perioden och hänvisade bland annat till en kraftig ökning av Iphoneförsäljningen i slutet av det andra kvartalet. Teknikjätten hoppas också på ett avtal mellan USA och Kina där bolaget redan börjat öka intäkterna, tack vare prisjusteringar och lägre skatter på Iphone.

Apple har nu 390 miljoner registrerade användare och siktar på att nå en halv miljard under 2020.

Aktien steg i efterbörsen.

Förväntningarna var lågt ställda inför Apples rapport. I början av året sänkte Apple för första gången på 15 år sin prognos på grund av svag försäljningsutveckling av Iphone-lurar och försäljningen av smarta telefoner har bedömts fortsätta att falla.

Ämnen i den här artikeln:

Apple
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt